Kakovost pitne vode

voda kozarecKakovost vode je mogoče določiti na več načinov. Najboljša je seveda kemijska analiza, ki pove, kakšne so snovi v vodi. Kemijsko analizo vode morajo po zakonu opravljati vodna gospodarstva, lahko pa jo naroči tudi posameznik pri ustreznem laboratoriju.

Zanimivost: Nemški dobavitelji pitne vode so zakonsko dolžni nadzirati približno 60 snovi v vodi. Še pred nekaj leti je bilo to število večje (približno 120), vendar se je kakovost vode tako poslabšala, da so bili rezultati testov porazni. Nemška vlada se je odločila za podobno potezo kot slovenska, znižala je mejne vrednosti in zmanjšala število nadzorovanih snovi.

Vendar je precej nerelevantno, ali je nadzorovanih 60 ali 120 snovi, ker samo v poljedelstvu uporabljamo več kot 300 različnih snovi, ki so v pesticidih, herbicidih in fungicidih. Če k temu številu dodamo še rastni hormon in antibiotike iz živinoreje ter naš prispevek iz gospodinjstva z uporabo čistil in detergentov, potem se resnično lahko zamislimo nad čistostjo vode.

Sama še vedno prisegam na pitno vodo iz pipe, seveda, če je le-ta zadovoljive kakovosti. Zaenkrat jo pri nas še imamo, koliko časa še, je pa že vprašanje. Lahko pa si dodatno pomagate in svojo navadno pitno vodo, ki vam priteče iz vaših pip, informirate - bodisi, da jo nalijete v informirane flaške, vrče ali kozarce. 

Pri bioresonančni terapiji je res pomembno, da oseba po terapiji popije dovolj navadne pitne vode, kar pripomore, da se iz telesa izločijo snovi, ki jih ne potrebujemo več. Nenazadnje naše telo sestavlja kar precej vode, ok. 70%, mar ne?

Pa na zdravje!